SVATEBNÍ MENU
Pro Vaše recepce, svatby nebo jiné oslavy Vám nabízíme nepřeberné množství slavnostních menu nebo i například dobových menu. Pro ukázku, některé z nich:
Menu I.
- Pomalu dušená šunka upravená do rolky s křenovým gervais
- Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou
- Kuřecí stehenní steak na grilu ochucený čerstvými bylinkami podávaný s glazovanou šalotkou, mrkvovými julienne a bramborami Grenailles
Menu II.
- Domácí paštika s kousky pečeného masa a mandliček na trhaných salátech
- Slepičí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
- Pomalu pečená vepřová panenka s jemnou liškovou omáčkou servírovaná s gratinovanými bramborami
Menu III.
- Marinovaná kachní prsa na lůžku z listových salátů
- Slepičí vývar s masem, domácími nudlemi a kořenovou zeleninou
- Kuřecí závitek s drůbežími játry podávaný se šťouchanými brambory s bylinkami, domácím špekem a cibulkou
Menu IV.
- Zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou a mandlemi
- Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
- Pečený vepřový kotlet na bylinkách se zámeckými brambůrky podávaný se zeleninovým jullienne a bylinkovou omáčkou
Menu V.
- Marinovaný roastbeef na variaci trhaných salátů s bylinkovým pestem a česnekovým dipem
- Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
- Hovězí líčka na červeném víně podávané s bramborovo-křenovým pyré
Menu VI.
- Cherry rajčátka marinovaná s kousky mozzzarelly v dresinku z čerstvé bazalky
- Silný hovězí vývar s masovými knedlíčky
- Kančí medailonky se šípkovým krémem a zástřikem červeného vína servírované s perníkovými knedlíčky
Menu VII.
- Čerstvé tomaty prokládané plátky mozzarelly a lístky bazalky zdobené černými olivami
- Tradiční hovězí vývar z oháňky se zeleninovým julienne a domácími játrovými knedlíčky
- Svíčková pečeně - smetanová omáčka hustší konzistence servírovaná s plátky pečeného hovězího masa ve slaninovém kabátku a domácím karlovarským knedlíkem, brusinkami a šlehačkou
Menu VIII.
- Plátečky pomalu uzeného vepřového masa od kosti s křenovým a česnekovým dipem
- Svěží zeleninový krém s kousky domácí slaniny, podávaná zjemněná zakysanou smetanou
- Filet z krůtích prsíček servírovaný s čerstvými žampiony, jemnou smetanovou omáčkou a rozmarýnovými bramborami
Menu IX.
- Krůtí satay s trhaným salátkem se sezamem a chilli olejem
- Chřestová krémová polévka se sýrovými krutony
- Pečený vepřový váleček s kaštanovou krustou, podávaný s cibulovým konfitem a celerovým pyré
Menu X.
- Parmská šunka, podávaná s melounem na zeleninovém salátku
- Zlatý kuřecí vývar s masem, zeleninou a sýrovou raviolou
- Filátko z vltavského candáta s máslovou omáčkou, podávaný s houbovým rizotem a bylinkovým salátem
- Steak z krůtích prsíček, podávaný z vinnou omáčkou a pečenými bramborami
Menu XI.
- Kachní játra s mandlemi a jarní cibulkou zapečená v grilované bramboře
- Krémová kulajda se zastřeným vejcem, máslovými liškami a čerstvým koprem
- Řez z vepřové panenky grilovaný s bylinkami, fazolkami pečenými v anglické slanině s hořčičnou omáčkou
- Karamelizované višně s kapkou portského vína podávané na skořicovém lívanečku s tvarohovou pěnou a karamelovými střípky
Menu XII.
- Salát z rukoly a špenátu s kousky kozího sýra, plátky marinované červené řepy a sušenými rajčátky
- Grilované mušle svatého Jakuba podávané s plátky pečené zeleniny a omáčkou z pečených rajčat a bazalky
- Telecí hřbet pečený v mandlové krustě s bylinkami a česnekem, podávaný s glasírovanou šalotkou a gratinovaným zeleninovým kuskusem
- Malinové želé s čokoládovou omáčkou, pistáciovou zmzlinou a mandlemi
Menu XIII.
- Kuřecí rolky pečené na větvičce rozmarýnu s pomerančovou emulsí a listovým salátkem
- Krémová polévka z listového špenátu s máslovými krutony a slunečnicovými semínky
- Řez máslové ryby provoněný bazalkou na ragú z grilované zeleniny se smetanovo kaparovou omáčkou
- Vepřová panenka plněná hříbky pečená se slaninou a cibulí, podávaná s bylinkovou omáčkou a plněným cibulovým knedlíčkem
- Čokoládové želé s horkým ovocem a vanilkovou zmrzlinou
Menu XIV.
- Marinovaná hovězí svíčková na salátku z rukoly a čekanky s parmazánem a rozpečeným toastem
- Pečená máslová ryba s pancetou, bylinkovými nočky a omáčkou z pečených rajčat
- Rolovaná vepřová panenka s parmskou šunkou a sušenými rajčaty pečená do růžova s omáčkou z bílého vína podávaná s mačkanými smetanovými brambory
- Šlehané mascarpone s čerstvým ovocem a karamelovými střípky
Menu XV.
- Tartar z lososa se salátem z listů polníčku, rukoly a čekanky s parmazánovým dipem
- Grilovaný řez z candáta podávaný se smetanovým listovým špenátem, domácí holandskou omáčkou a bylinkovými brambory
- Citrónový sorbet se sektem v karamelové skleničce
- Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou podávaný se šťouchanými brambory s parmazánem a bylinkami
- Domácí jablkový závin s jahodovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou
Menu XVI.
- Tartar z lososa se salátkem a sýrovým chipsem
- Brokolicový krém s máslovými krutony
- Kuřecí rolky na špízku z rozmarýnu s medovou omáčkou
- Hruškový sorbet v karamelové skleničce se sektem
- Řez z candáta podávaný se smetanovým listovým špenátem s mušelínovou omáčkou a bylinkovými brambory
- Domácí jablkový závin s jahodovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou
Menu XVII.
- Salát z listů čerstvého špenátu a rukoly s kachními jatýrky a sušeným rajčetem
- Silný hovězí vývar s jarní zeleninou a domácími nudlemi
- Řez z nilského okouna s grilovanou cuketou a rajčaty s domácím pestem
- Citrónový sorbet se sektem
- Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou podávaný se šťouchanými brambory s parmazánem
- Vanilková pannacota s ovocnou omáčkou
Menu XVIII.
- Avokádový timbálek s mozzarelou
- Cibulačka se sýrovými krutony
- Závitek ze pstruha podávaný s pórkovým ragů a holandskou omáčkou
- Grilovaná vepřová panenka podávaná s mrkvovým puré, chřestem a omáčkou demi glace
- Čokoládový mousse s pomerančovými segmenty
Menu XIX.
- Marinovaný tichomořský losos s avokádovou tapenádou s červeným kaviárem a čekankovým salátem s klíčky
- Uzený hovězí jazyk s perníkovo-žemlovým knedlíčkem a švestkovou omáčkou
- Meruňkový sorbet s čokoládou doplněný sektem
- Grilovaná vepřová panenka plněná listovým špenátem, s máslovou kukuřicí a slaninovou feferonkou s grilovanými parmazánovými brambory
- Krém Karamel s čerstvým ovocem, jogurtovou zmrzlinou a grilovanou karambolou
VEGETARIÁNSKÉ menu XX.
- Čerstvá rajčata marinovaná v pestu s listovými saláty s grilovanou zeleninou a olivovou tapenádou
- Tradiční staročeská bramborová polévka s opečenou cibulkou
- Domácí tortelíny plněné mozzarelou a sušenými rajčaty v máslové omáčce s bylinkami
- Ovocný sorbet s mraženými malinami a sektem
- Cuketový závitek a plněný bramborák podávaný se smetanovým špenátem a kroupovým rizotem
- Smetanovo-čokoládová panacota s horkým ovocem a jahodovým koktejlem
Skromnější menu XXI. (cena 210,-)
- Rajčátka prokládané plátky mozzarelly a lístky bazalky zdobené černými olivami
- Slepičí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
- Pečená vepřová krkovička na bylinkách se šťouchanými brambůrky podávaný s žampiony a bylinkovou omáčkou
Na základě přání jsme se rozhodli realizovat i například svatební hostiny s dobovým menu v dobovém duchu s krásných a voňavých jídel s tradicí pohledu 150 let zpátky v čase včetně dobového servisu.
Jako takové dobové menu navrhujeme například:
- Restovaná kachní játra na cibulce se slaninou provoněná šalvějí a majoránkou podávaná na rozpálené pánvi spolu s chlebem opečeným na tymiánu
- Polévka s hovězím masem a zeleninou
- Dobový servis výběru vepřového masa (pečené, grilované, zadělávané, apod..) společně s bohatým množstvím doplňků k masu jako jsou knedlíčky, zelíčko, bramborové lokše, křen, okurky, grilovaná zelenina, dušená zelenina, pečivo a další všehochuť
Existuje nepřeberné množství toho jaké menu vytvořit, proto doporučujeme osobní setkání a pobavit se o možnostech jak by mohlo vypadat Vaše menu, tak, aby jste všechny hosty oslnili něčím nevšedním a nezapomenutelným.